Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/Shutterstock/guruXOX

Sindikat Radio televizije Srbije "Nezavisnost" saopštio je da neće biti povećanja plata radnicima javnog servisa, što je i naznačeno u Finansijskom planu za narednu godinu, kojim nisu planirana sredstva za povećanje zarada.

„Dok RTS izveštava o postignutom dogovoru između menadžmenta JP Pošte Srbije i predstavnika radnika o povećanju plata od 30% za 2024, naš generalni direktor, na našu inicijativu o povećanju zarada nas, preko svog Pregovaračkog tima, obaveštava da u Finansijskom planu za 2024., nisu planirana sredstva za povećanje zarada“, navodi se na Fejsbuk stranici sindikata.

U odgovoru sindikatu navodi se da je izrada finansijskog plana za 2024. u toku, a da su planirana raspoloživa sredstva ista kao u tekućoj godini.

„Za dodatne korekcije po vašoj inicijativi nema raspoloživih finansijskih sredstava zbog napred navedenog. Ukoliko se u toku 2024. godine stvorile mogućnosti ( uvećeanje takse, odobre sredstva iz budžeta) iniciraće se pregovori za izmene i dopune KZ“, dodaju se u odgovoru.

PROČITAJTE JOŠ

Navodi se i da je Budžet zarada u odnosu na 2023. godinu uvećan za iznos povećanja cene rada.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar