Danica Maksimović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Za vakcinaciju proti koronavirusa u Srbiji se do sada, putem portala eUprava, prijavilo 730.546 građana, saznaje Nova.rs u Kancelariji za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Do sada je pozive za vakcinaciju dobilo 252.217 građana.

Danas je na vakcinisanje pozvano 42.446 građana. Građanima Srbije dostupne su tri vrste vakcina: Fajzerove, ruske i kineske. Najviše je doza „Sinofarm“ vakcina koje su kineske proizvodnje.

Nova elektronska usluga za građane – iskazivanje interesovanja za vakcinom protiv koronavirusa, puštena je 11. januara na adresi www.uprava.gov.rs. Usluga je jednostavna, popunjava se obrazac gde građani ostavljaju ime i prezime, svoj JMBG, mejl adresu i kontakt telefon.

Pored toga, građani popunjavaju i detalje, odnosno da li žele da se vakcinišu bilo kojom vakcinom koju je odborila Agencija za lekove i medicinska sredstva, ili žele neku specifičnu vakicnu. Popunjavaju i deo o tome da li imaju neka hronična oboljenja.

Država se odlučila na taj potez zbog bolje organizacije masovne vakcinacije koja u našoj zemlji predstoji. Prijavljivanje građana nije vremenski ograničeno, a oni koji su iskazali interesovanje, mogu i da ga povuku ili promene.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram