Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Za tri dana, u četvrtak, subotu i nedelju, vakcinisano je više od 22.000 stranaca, koji su došli ili na poziv Privredne komore Srbije ili su se sami prijavili preko portala elektronske uprave, izjavio je direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.

On je na RTS-u sinoć rekao da je time Srbija održala čas humanitosti i solidarnosti. Naveo je da su se stranci vakcinisali AstraZeneka vakcinom.

Jovanović kaže da su se u subotu stvorili redovi za vakcinaciju zbog dolaska stranaca, jer su stranci koji su pozvani došli svi zajedno u istom trenutku ujutro.

Pročitajte još:

„Zato se napravila gužva, da su poštovali poziv i vreme koje smo im dali, sigurno ne bi bilo gužve. Danas je bilo mnogo bolje u Beogradu“, rekao je Jovanović.

Naveo je da je odmah u subotu upućena poruka regionu da svi stranci koji nisu pozvani ne dolaze i da se prethodno prijave preko portala eUprave i da će biti pozvani.

„Vakcinacija stranaca ni u kojoj meri nije omela vakcinaciju naših državljana, jer je u istom ovom periodu vakcinisano više od 28.000 naših građana, sa vakcinom Sputnjik, Sinofarm i Fajzer“, rekao je Jovanović.

Naveo je i da oni koji su danas došli bez poziva nisu bili vraćeni i da večeras niška hala Čair radi i da će svi koji su tu biti vakcinisani.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar