Foto: Nemanja Jovanović

Vlada Srbije je sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Kancelarijom za IT i eUpravu obavila sve pripreme za polaganje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja, koji će se za osmake održati 27, 28. i 29. juna, saopšteno je danas.

Roditelji će uvid u preliminarne rezultate imati od 9:00 na portalu Moja srednja škola (www.mojasrednjaskola.gov.rs ), na kojem će moći da podnesu i prigovor na rezultate završnog ispita 1. i 2. jula.

U saopštenju se podseća da su ove školske godine sprovedena dodatna unapređenja i sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole i upis u srednju školu obavljaće se bez podnošenja ijednog papira putem portala Moja srednja škola.

Iz preventivnih razloga, roditelji će rezultatima završnog ispita i funkciji za podnošenje prigovora na rezultate moći da pristupe iz Srbije.

Logovanje na portal Moja srednja škola iz inostranstva će biti zaključano do završetka aktivnosti vezanih za realizaciju završnog ispita, odnosno do 5. jula.

I ove godine lista želja moći će da se podnese putem portala Moja srednja škola, uz mogućnost za neograničeni broj izmena i dopuna do 6. jula, a roditelji će 13. jula na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama.

I upis u srednje škole moći će da se obavi potpuno elektronskim putem korišćenjem navedenog portala.

BONUS VIDEO: Dojave o bombama u vreme matura i prijemnih ispita

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar