opremanje vrtica
Foto: N1 info

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić saopštio je da će Grad Beograd u okviru projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje” učestvovati u adaptaciji i opremanju novih prostorija vrtića predškolskih ustanova u Beogradu u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, Fondacijom "Novak Ðoković“ i uz finansijsku podršku Svetske banke.

Projektom će u Beogradu biti obuhvaćeno uređenje, adaptacija i opremanje 55 prostorija – u predškolskim ustanovama „Perka Vićentijević“ u Obrenovcu, „Dr Sima Milošević“ u Zemunu, „Dečiji dani“ u Starom Gradu, „Vračar“, „Čika Jova Zmaj“ na Voždovcu, „Čukarica“, „11. april“ na Novom Beogradu i „Lane“ u Grockoj.

Gradska uprava saopštila je da će na nivou cele države biti adaptirano 100 prostorija, opremljenih najsavremenijim didaktičko – inkluzivnim materijalom.

Ukupna vrednost projekta je 47 miliona evra, vrednost prve faze je 32 miliona evra, a preliminarna vrednost projekta kojim su obuhvaćene beogradske predškolske ustanove je između sedam i osam miliona evra, naveo je Radojičić, ističući da su ciljevi projekta da do kraja 2022. godine bude adaptirano i opremljeno najmanje 100 prostorija u javnim objektima u vlasništvu lokalnih samouprava i postojećim predškolskim ustanovama u celoj Srbiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare