Pomozimo malom Bošku
Foto: Privatna arhiva

Šestomesečni Boško Gugleta, koji boluje od spinalne mišićne atrofije, trebalo bi da sredinom septembra u Budimpešti primi terapiju Zolgensmu – najskuplji lek na svetu. Ono što otežava situaciju jeste što rok za prikupljanje novca za lek, koji košta 2,1 milion evra, ističe u petak.

Boško Gugleta bori se sa spinalnom mišićnom atrofijom najtežeg tipa. Da bi primio najskuplji lek na svetu, do petka mora da se sakupi još 300.000 evra.

Roditelji apeluju na sve da pomognu slanjem SMS poruke sa sadržajem 1032 na 3030 ili da novac uplate na neki od računa koji su dostupni na internetu.

„Do velikog cilja za sve nas, ali i velikog početka za Boška. Početak koji znači život, nova šansa i mnogo rada i truda. Sve ćemo izdržati i pobediti zajedno sa Boškom, ali od vas zavisi… ova 4 dana moraju biti najbolja do sada, moramo mu dati novu šansu i sakupiti novac do petka. Pomozite nam da što više ljudi čuje, podeli ili pomogne na bilo koji način. A onda ćemo zajedno gledati njegov put ka ozdravljenju, bićemo ponosni jedni na druge“, poručuju Boškovi roditelji na Instagramu.

Da bi preživeo, Boško terapiju treba da primi polovinom septembra. Kako bi terapija delovala ne sme ni da ima više od 12 kilograma.

Roditelji su uočili da Boško ne napreduje kao njegov brat kada je imao dva meseca. Dijagnoza koje su se pribojavali stigla je 12. maja – spinalna mišićna atrofija.

Boško je počeo da prima terapiju koja zaustavlja pogoršanje bolesti. Trenutno je na respiratoru i svake sekunde vodi tešku borbu za život.

Njegovi roditelji se ipak nadaju leku koji se daje u inostranstvu. Zato pomozimo Bošku da ode u Budimpeštu i primi najskuplji lek na svetu.

Boško Gugleta Foto:promo

BONUS VIDEO: Pomozimo malom Bošku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar