Leskovac Foto:N1

Letovanje u Grčkoj za dve osobe, vikendi u Skoplju i na Ohridu, samo su neke od 23 nagrade koje će u novogodišnjoj noći na lutriji biti podeljene na leskovačkom Trgu. Direktor Turističke organizacije Nebojša Kocić ističe i da će muzički program početi od 23 sata, kada će se na bini pojaviti lokalni bend ”Savršen dan” i trubački orkestar Isidora Bećirovića, a ni ovaj doček neće proći bez velikog vatrometa, toplih napitaka i pljeskavica.

Za razliku od prošlog dočeka Nove godine, kada je podeljeno preko 150 nagrada na lutriji, organizatori ističu da će na početku 2023. godine podeliti simbolično 23 nagrade, koje su donacija sponzora i brojnih turističkih organizacija iz Srbije, ali i Severne Makedonije.

„Kao i prošle godine, biće organizovana lutrija, ali će ovaj put biti manje nagrada nego tada. Pokazalo se da nije praktično deliti veliki broj nagrada, jer smo ostali do pola četiri. Zato sada simbolično, pošto je 2023. godina, delimo 23 nagrade. Sve te nagrade su nabavljene preko naših sponzora, gde su nam u susret izašle naše kolege iz raznih turističkih organizacija u Srbiji. To su vredne nagrade, poput letovanja u Grčkoj, vaučera od 500 evra za letovanje ili zimovanje, ali vikendi za dve osobe na Kopaoniku, Zlatiboru, u banjama, ali i vredne robne nagrade, kao što su televizori i mobilni telefoni“, kažu organizatori, a prenose Južne vesti.

IZ TOL-a ističu da će kuponi za nagradnu igru moći da se preuzmu na štandu koji će biti otvoren od 20 sati, kao i da jedna osoba neće moći da dobije više od jednog vaučera.

Podsećaju i da će nastup lokalnog benda ”Savršen dan” koštati 2.500 evra, dok će nastup trubačkog orkestra Isidora Zećirovića biti plaćen 100.000 dinara.

„Troškove koje mi imamo su 2.500 evra koliko će koštati ‘Savršen dan’ i tu je bila javna nabavka. Duvački orkestar košta 100.000 dinara, a imamo troškove i oko bine i vatrometa. Što se pljeskavica tiče, deo mesa je obezbeđen preko sponzora, a ostatak do 2.000 će pokriti TOL. Takođe, biće deljeni topli napici, kuvano vino, grejana rakija, a kao i uvek tu će biti veliki ponoćni vatromet“, kazao je direktor TOL-a Nebojša Kocić.

On je potvrdio i da će Leskovčani za doček pravoslavne Nove godine moći da uživaju u koncertu neke od najvećih estradnih zvezda, ali ko će to biti znaće se nakon što bude raspisan tender.

***

BONUS VIDEO: Od grada do grada: Ko kako slavi doček?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar