Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Redakciji našeg portala javio se čitalac Nikola Đukić iz Beograda koji, kako tvrdi, nikako da dočeka vakcinaciju starih i ugroženih članova porodice, među kojima je i pacijent na dijalizi. Svi su prijavljeni preko portala eUprava, ali poziva još uvek nema. Nakon dvonedeljnog čekanja, vakcinu je primio samo njegov deda, koji ima 95 godina. Majka, otac i tašta i dalje čekaju.

Kako nam je objasnio naš čitalac, njegovi roditelji su se 13. januara prijavili samo za Sputnjik vakcinu, ali je on dva dana nakon toga tu prijavu promenio i štiklirao sve vakcine. Njegova tašta je u startu bila prijavljena za sve vakcine, pošto ide na dijalizu.

„Ja sam iz besa krenuo da okrećem sve žive. Celu prošlu nedelju sam zvao eUpravu, pa su mi rekli nije do nas, zovite Batut. Zvao sam i Batut, oni kažu nije do nas. Ja sam na kraju zvao i Gradsku upravu i kabinet zamenika gradonačelnika Gorana Vesića – kazali su javiće se – nedelju dana nije bilo odgovora. Izgubio sam nerve, pozvao sam ponovo juče, svašta sam im rekao i izvršio pritisak, da bi na kraju jedna gospođa iz kabineta rekla: sada ćemo zvati direktorku Doma zdravlja Zemun, 20 minuta posle toga me ja majka obavestila da je dedi od 95 godina stigao poziv za vakcinaciju, a da ona i otac moraju još da čekaju. Deda je juče dobio kinesku vakcinu, patronažna služba je došla na kućnu adresu, pošto je on slabo pokretan“, objašnjava Nikola.

„Ako na TV-u kažu da su stariji pacijenti i hronični bolesnici prioritet, zašto moji roditelji i tašta nisu dobili vakcinu“, pita se naš čitalac. Ipak, najzabrinutiji je za taštu koja prima dijalizu svaki drugi dan. Iako je 15. januara poslata njena prijava preko eUprave i štiklirane su sve vakcine, poziva još nema. Ona je prijavljena na opštini Savski venac.

„Ako ona nije prioritet, stvarno ne znam ko je. Kada su izbori, vi me zovete 10 puta da pitate da li sam glasao ili nisam glasao. Sada, kada treba žena da se vakciniše, vi ne zovete, niti vas je briga da li je primila vakcinu“, ljut je naš sagovornik, koji ističe da stranački nije opredeljen.

I Nova.rs je pokušala da od pojedinih nadležnih službi i pojedinaca dobije odgovor na pitanje, zbog čega neki pacijenti koji ne bi trebalo da čekaju još uvek nisu vakcinisani? Do objavljivanja ovog teksta, odgovor nismo dobili od Mirsada Đerleka iz Nacionalnog koordinacionog tela za imunizaciju, direktorke „Batuta“ Verice Jovanović, Ministarstva zdravlja…

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare