Čačak, voz, železnička stanica
Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Radnici koji putuju vozom za Čačak bili su jutros šokirani, kako kažu, 'skalamerijom' u koju su ušli u mestu Zablaće. Naime to prevozno sredstvo saobraća na relaciji Kraljevo - Požega, tako da zaposleni, čak i zbog finansijskih sredstava, putuju vozom. "Navikli smo da imamo luksuzne vozove i zaista oni su fenomenalni. Jutros kada sam krenula na posao, umesto njega stigao je u fazi raspadanja. Bili smo šokirani i pitali konduktera o čemu se radi", priča za Nova.rs, naša sagovornica

Jedan od njih joj je odgovorio da su svi novi vozovi poslati u prestonicu. Kada ga je ona upitala zašto, on joj je odgovorio: „Poslati su na otvaranje pruge Beograd – Novi Sad. Od potrebnih dvanaest, samo je jedan isporučen, a to je, zapravo, i koji je plaćen. Naravno da proizvođači ne daju robu bez para“, kazao je njen sagovornik.

I ostali putnici su zabezeknuti vozom kojim su se jutros vozili.

„Ovo je bruka i sramota. Naprednjačka vlast nas je dovela ispod svakog dna. Šminkaju sve sada pred izbore. Čak i prevozna sredstva za otvaranje pruga. Ne vide kolika je inflacija, pričaju nam bajke na televiziji. Nismo mi blesavi“, ispričala nam je D.J. koja takođe putuje vozom.

Prema njenim rečima, nikada teže nije živela, a Slobodan Milošević je bio ‘mala beba u odnosu na Aleksandra Vučića’.

„Ne radi se samo o jutrošnjem prevozu, govorim vam o svemu. Dvoje studenata, plata mala, a on govori o zlatnom dobu. Za njega i njegovu ‘svitu’ je upravo to bajkovito vreme“, zaključila je ogorčeno naša sagovornica.

Naša redakcija je kontaktirala i „Srbija voz“. Javio nam se direktor Marko Đukić koji nam je objasnio da ne može da daje odgovore medijima.

„Znate, po aktima meni nije dozvoljeno da odgovaram na pitanja. Najbolje je da pozovete službu za odnose sa javnošću“, rekao je on.

Đukić je, bio veoma ljubazan, čak nam je dao i telefonski broj. Međutim u tom sektoru se do zaključenja teksta, niko nije javljao. Zvali smo da ih više puta, ali, nažalost, nismo dobili odgovore.

Bonus video: Vesna Ranković – Ko odgovara ako se povredite u javnom prevozu?

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram