Mural Ratko Mladic
Aida Ćorović, Mural Ratko Mladić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Nevladina organizacija Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) ocenila je danas da je beogradska opština Vračar "zona bezakonja" i da bi se to moglo otkloniti ukoliko tužilaštvo procesuira sve napade na građane, aktiviste i udruženja koja se zalažu za uklanjanje murala posvećenom bivšem generalu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici.

Iz te inicijative su na svom Tviter profilu naveli da su nedavni napadi na aktivistkinju Aidu Ćorović „jedan od najmanje 10 napada“ usmerenih na građane, građanke i udruženja koji se protive tom muralu.

„Napadi na Aidu Ćorović (29. 12. i 3.1.) nam pokazuju da su se huliganske grupe dodatno ohrabrile da čine nasilje što je odgovornost policije i tužilaštva. Izražavamo solidarnost sa Aidom Ćorović i tražimo hitnu reakciju ovih institucija“, naveli su iz YIHR.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako kažu, „Do danas nije procesuirano: Prekoračenje upotrebe sile pri hapšenju Jelene Jaćimović i Aide Ćorović, ispisivanje grafita mržnje na kancelarijama Žena u crnom, Prajd info centra i Inicijative“. 

„Na kraju, još uvek nema krivičnog postupka ni otkaza za pripadnike policije koji su u Priboju slavili genocid u Srebrenicu i prizivali nove ratne zločine“, dodaju iz YIHR.

****

Bonus video: Privođenje Aide Ćorović zbog „skrnavljenja“ murala Ratka Mladića

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar