Vojska Srbije Foto: TANJUG / MINISTARSTVO ODBRANE / LOLA DJORDJEVIC

Vojska Srbije se neprekidno priprema, vežba i obučava i koristi nova sredstva koja ima, poput jednog od najsavremenijih sistema protivvazduhoplovne odbrane - Pancir, ali i sistema domaće proizvodnje - PASARS, izjavio jedanas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je sa zamenikom načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-majorom Petrom Cvetkovićem prisustvovao gađanju ciljeva iz artiljerijsko-raketnih sistema PASARS i Pancir S1 na vojnom kompleksa Pasuljanske livade, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vojska Srbije Foto: TANJUG / MINISTARSTVO ODBRANE / LOLA DJORDJEVIC

„Ovo što ste danas videli je za nas od posebnog značaja, jer je ovo prvi put da Pancir gađa po ciljevima na zemlji, a nulta serija PASARS po ciljevima u vazduhu. Takođe, ovo je deo naše pripreme za veliku vežbu koju ćemo izvesti u oktobru i gde ćemo prikazati sve sposobnosti koje je Vojska Srbije uspela do sada da postigne“, naglasio je Vulin.

Gađanju na Pasuljanskim livadama prisustvovali su i pomoćnik ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Duško Žarković, zamenik komandanta Kopnene vojske brigadni general Vladeta Baltić, načelnik Uprave za razvoj i opremanje Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Milan Popović, komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstava brigadni general Tiosav Janković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare