Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ JOVO MAMULA/bs

Prisustvo vojske na spoljnom obezbedjenju migrantskih kampova u opštini Šid ne znači da se očekuju veliki problemi ili da će neko da upotrebi silu, već da je to pomoć gradjanima "da se osećaju bolje, mirnije i sigurnije", a da se migrantima koji su eventualno van kampova "ne dozvoli da prave nikakve probleme", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Vulin je, kako je saopštilo Ministarstvo odbrane,  zajedno sa zamenikom načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-majorom Petrom Cvetkovićem, kao i komesarom za izbeglice i migracije Vladimirom Cucićem obišao prihvatne centre za izbeglice i migrante u opštini Šid, „Adaševci“, „Principovac“ i „Šid-Stanica“, odnosno pripadnike vojske koji su angažovani na njihovom obezbedjivanju.

Ministar odbrane je rekao da će „sve potrebe migranata koji se nalaze u prihvatnim centrima biti zadovoljene“, a da je vojska tu „da bi obezbedila mir i sigurnosti za sve gradjane opštine Šid, ali isto tako i da bi zaštitila migrante“.

Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ JOVO MAMULA/bs

Vulin je dodao da „zahvaljujući vojsci, koja je za vreme trajanja vanrednog stanja i borbe protiv Kovida-19 obezbeđivala migrantske kampove, nijedan migrant nije bio bolestan, jer se vodilo računa o njima“, kao i da veruje da su zbog prisustva vojske „svi ljudi u opštini Šid sada malo sigurniji i malo bezbedniji“.

Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić je rekao da „vojska štiti ljude i da je tu da obezbedi mir, ne zato što se nešto desilo, već da se ne bi desilo“, dodajući da „zahvaljujući angažovanju vojske do sada nije bilo zaraženenih migranata i da nema nikakvih ekscesa prema spoljnoj zajednici“.

Cucić je naveo da „sada svi zajedno treba da vidimo kako da im omogućimo ono što najviše žele, da nastave put mirno, bezbedno i u sigurnosnom i u epidemiološkom smislu“.

Komentari

Svi komentari (5)