Zoran Vuletić Foto:TANJUG/SAVA RADOVANOVIC

Najoštrije osuđujemo autoritarne metode i pokušaje ograničavanja osnovnih ljudskih prava, poručio je u pisanoj izjavi predsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF) Zoran Vuletić, reagujući na najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će EuroPrajd biti zabranjen.

On u saopštenju podseća da Vučić ne može da otkaže događaj koji nije sam zakazao i da ne može po Ustavu da zabrani okupljanje ljudi.

To mogu da urade policija i ostali organi bezbednosti, ocenio je Vuletić i konstatovao da je Vućić „još jednom prigrabio diktatorska ovlašćenja koja više i ne krije“.

Time što je pokušao da zabrani sprovođenje osnovnih ljudskih prava, „Vućić se otvoreno razotkrio kao inspirator, patron i šef čitavoj ekstremnoj desnici i fašizmu u Srbiji“, tvrdi Vuletić.

Što se nas tiče, beogrdski Prajd i šetnja će biti održani, jer je organizator tako rekao. Zabrane i represivne mere diktatorskog režima nas ne zanimaju, naglasio je predsednik GDF, koji smatra i „da je nova-stara premijerka Ana Brnabić nositeljka diskriminacije u našem društvu“.

Za sebe je prigrabila prava koja svima drugima poslušnički uskraćuje, obrazložio je Vuletić, koji misli da „Ana Brnabić zaslužuje najdublji prezir, ne samo pripadnika LGBT, nego svih slobodoumnih građana Srbije“.

BONUS VIDEO Vučić kaže nema „prajda“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar