Vukan Stojiljković sa porodicom Foto: N1

Devetomesečni Vukan Stojiljković iz Vranja koji boluje od SMA danas s roditeljima kreće za Budimpeštu, gde će zahvaljujući dosadašnjim donacijama konačno moći da primi Zolgensmu. Skupljeno je dovoljno novca za lek, ali ne i za kompletno lečenje, te iz tima "Da i Vukan pobedi SMA" apeluju na ljude da danas ne odustaju od slanja poruka i donacija, jer je ostalo malo do cilja.

Uskoro bi iz Fondacije Budi human trebalo da stigne konačni presek i informacija o iznosu koji nedostaje. Zahvaljujući dosadašnjim donacijama Vukan sa roditeljima kreće na specijalizovanu kliniku u Mađarskoj, gde će početi da prima gensku terapiju.

Vukanovi roditelji su danas u gužvi, jer bi uskoro trebalo da krenu na put.

„Pakujemo se, krećemo večeras za Budimpeštu. Baš smo u gužvi, komplikovano je malo, ali daće Bog da sve bude u redu. Hvala vam svima na podršci“, rekla je kratko Vukanova majka Ivana za Nova.rs

Iz tima „Da i Vukan pobedi SMA“ poručuju da nije trenutak za predah, jer nedostaje još nekoliko stotina hiljada evra, ali ne žele da licitiraju ciframa dok ne stigne presek iz Fondacije Budi human.

„Bilo je skokova i padova kada se radi o donacijama, a najaktivniji gradovi su bili Vukanovo rodno Vranje i Niš, gde ima rođake“, kažu iz ove grupe.

Kako kažu, pri kraju su, ali nije kraj, jer smo Vukanu i njegovim roditeljima sada u finišu najpotrebniji.

„Skupljen je novac za lek ali ne i za kompletno lečenje, sada smo im najpotrebniji“, poručili su.

Sredstva su potrebna za terapiju Zolgensma, lečenje u inostranstvu, rehabilitacije, fizikalne i okupacione terapije, za laboratorijske analize, lekove, suplemente, ortopedska pomagala, medicinske aparate kao i za putne troškove i smeštaj.

Da i Vukan pobedi SMA! Budimo humani!

Pomozimo Vukanu!

 Upišimo 1239 i pošaljimo SMS na 3030

 Upišimo human1239 i pošaljimo SMS na 455

 160-6000001381533-66

 160600000138150165

IBAN: RS35160600000138150165
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

 E-doniraj

 PayPal

 NBS IPS QR kod

Vukan Stoiljković - NBS IPS QR kod
*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare