Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će uskoro javnosti biti obelodanjen izveštaj o nabavci medicinske opreme tokom vanrednog stanja i istakao da će građani Srbije videti koliko i kako se država za njih borila.

„Ja podstičem državne organe da podatke objave što pre“, rekao je Vučić odogovarajući na pitanje novinara kada će izveštaji o kupovini medicinske opreme za vreme vanrednog stanja.

Izrazio je uverenje da su svi radili savesno i da će taj izveštaj pokazati koliko se država borila da u teškim uslovima nabavi svaku vrstu medicinske opreme.

„Od maski, rukavica, respiratora… Građani Srbije videće koliko smo novca, brige i truda ulozili da sačuvamo živote“, zaključio je Vučić.

Naglasio je da na objavljivanju tog izveštaju više insistiraju njegovi pojedini politički protivnici koji, kako kaže, polaze od sebe, jer su „krali i na sekunde“, te sada misle da to rade i drugi.

„Postoje mnogi na političkoj sceni koji polaze od sebe, a poznati su po različitim vrstama pljački, izmislili su čak i pljačku u sekundama, uspeli da uruše sve fabrike i da kradu na opremi, a sada zamišljaju da su svi drugi to uradili… E pa, nisu“, rekao je Vučić u Smederevskoj Palanci.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare