Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je večeras prijem za košarkašku reprezentaciju Srbije, koja je na Svetskom šampionatu osvojila srebrnu medalju.

Na prijemu su bili svi igrači, uključujuči i Borišu Simanića, zatim stručni štab na čelu sa selektorom Svetislavom Pešićem, predsednik Saveza Predrag Danilović, generalni sekretar Zlatko Bolić, ministar sporta Zoran Gajić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i drugi.

„Šampioni sveta, ja sam već bio sa momcima i rukovao se i čestitao im pa smo ušli u ovu salu pa hoću da im kažem veliko hvala i da je pred njima velika odgovornost u teškim uslovima i velikim pritiskom i kada je malo ko u njih verovao, a ja jesam i zaista jesam i znao sam da imaju šampionsko srce i šampionsku energiju i znao sam da će vratiti zemlji više od onoga šta im je dala. Uz posebnu zahvalnost Boriši Simaniću, heroju iz Manile“, rekao je Vučić i dodao da su košarkaši „uspeli da ujedine našu zemlju“.

Svetislav Pešić Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ

„Ako se ne varam ime čoveka je Hajrudin Redžović – koji kada je video šta se dogodilo Boriši Simoviću da ako lekari kažu da je to moguće spreman je da ponudi svoj bubreg. Ako Bošnjak, musliman iz Sjenice je tako nešto učinio – beskrajno sam zahvalan i njemu ali i ovim momcima koji su bolje nego bilo ko uspeli da ujedine našu zemlju“, rekao je još Vučić.

Vučić je rekao da će svaki srpski sportista koji osvoji zlato na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine dobiti pojedinačnu nagradu od države od 200.000 evra.

„Mi povećavamo nagrade. Dakle za zlato koje donesete sa Olimpijskih igara svako od vas će dobiti pojedinačno 200.000 evra“, rekao je Vučić na konferenciji za medije.

Vučić je rekao i kako će Srbija biti peta u svetu po visini premija za osvojeno zlato na Olimpijskim igrama.

Posle prijema kod predsednika Vučića košarkaši Srbije idu na čuveni „balkon“ Skupštine grada, gde u 20 sati počinje tradicionalni doček.

Košarkaši Srbije poraženi su u finalu Mundobasketa u Manili od selekcije Nemačke rezultatom 83:77.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare