Foto: TANJUG /INSTAGRAM "BUDUCNOSTSRBIJEAV" / nr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući večeras na Radio televiziji Srbije, najavio je mogućnost da se od sledeće nedelje penzionerima omogući da tri puta nedeljno, u vreme policijskog časa, sa maskom, izađu napolje, ali uz ograničenja.

„Što se tiče naših najstarijih sugrađana, naravno da posle mesec dana boravka u kućama i stanovima gube strpljenje, ali moraju da razumeju da je potrebno izbeći rizik. Mi sad tražimo način da im omogućimo da izađu bar dva, tri puta nedeljno“, rekao je Vuči i dodao:

„Sada tražimo način da im omogućimo da izađu bar tri puta nedeljno, ali za to moramo da odvojimo osam sati, da ne bismo stavljali sve u sat, dva ili tri, što bi bilo katastrofalno, osim ako nije rano ujutro“, rekao je Vučić za RTS.

On je dodao da bi to vreme za penzionere svakako bilo u toku policijskog sata, jer ne smeju da budu sa drugima u kontaktu.

„Mogu da budu sami. Najmanje šest, ili osam sati da odvojimo, za svakoga maksimalno pola sata, na 300 metara od kuće, tri dana nedeljno“, rekao je Vučić.

„Ali, moraćemo i tu da zaštitimo sve, pratićemo i svakom ko nema masku, gledaćemo da obezbedimo masku, hiruršku ili epidemiološku, kada izađu napolje“, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da je srećan što najveći broj penzionera, starijih od 65 godina disciplinovano poštuje mere države.