Foto: Informativna služba Demokratske stranke

U saopštenju za javnost, koje je Demokratska stranka prosledia medijima, navodi se da "zbog višegodišnjeg nemara republičke vlasti, postoji opravdan strah da je bezbednost učenika koji pohađaju neku od škola u okviru srednjoškolskog centra u Zaječaru ugrožena".


Kako navode, ovaj kompleks je izgrađen šezdesetih godina prošlog veka, u veoma lošem stanju je, a Vučićevo obećanje da će sanirati ove probleme nije ispunjeno. Zbog toga, Demokratska stranka poziva vlast na hitnu rekonstrukciju ovih škola kako bi srednjoškolci u Zaječaru mogli bezbedno da pohađaju nastavu.

„Fasade svih škola su u lošem stanju, a najgore je stanje u Ekonomskoj školi gde je fasada veoma oštećena i postoji strah od njenog obrušavanja. Toalet u gimnazijskoj sali za fizičko izgleda kao odlična scenografija za snimanje horor filmova. Zidana korita prefarbana oljuštenom masnom farbom, čučavci i hladnoća – to je slika u kojoj naša deca treniraju. Zbog tehničkih problema i starih instalacija, grejanje u svim školama srednjoškolskog doma je veoma loše, u hodnicima je hladno, a pojedini radijatori ostaju mlaki na temperaturama ispod nule,“ tvrdi Dragana Rašić, članica Resornog odbora za obrazovanje Demokratske stranke.

Navodi se i da do najavljenih radova nije došlo.

„Aleksandar Vučić je još 2019. godine u kampanji ‘Budućnost Srbije’ obećao ulaganje od 17 miliona evra za potpuno rekonstruciju srednjoškolskog doma. Skoro tri godine kasnije, radova nema ni na vidiku. Njihov slogan ’za našu decu’ je dobio puni smisao, jer za ostalu decu ova vlast ne mari. Vlast je još jednom pokazala da obrazovanje prezire, što i nije čudno, jer mnogim naprednjacima – baš obrazovanje i nedostaje. Demokratska stranka je sigurna da će nakon izbora 3. aprila, doći do promena i da će i ove škole u Zaječaru, ali i sve druge u Srbiji, biti uređene po meri učenika i nastavnika. Za Srpsku naprednu stranku je obrazovanje na poslednjem mestu, a za Demokratsku stranku će ono biti prioritet,“ zaključila je Dragana Rašić.

BONUS VIDEO: Najbolji profesor hemije u Srbiji – i Memedović se divi njegovom školskom kvizu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar