Aleksandar Vučić Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je izgradnju novih i obnovu postojećih puteva na Pešterskoj visoravni, ulaganja u mreže za napajanje električnom energijom, kao izgradnju infrastrukture za snabdevanje vodom. Vućić je to najavio prilikom obilaska radova na izgradnji puta Karajukića Bunari - Rasno na Pešteru u blizini Sjenice.

Predsednik Srbije je okupljenim meštanima obećao izgradnju puteve Novi Pazar – Ribariće zatim Sjenica – Aljinovići, kao i rekonstrukciju puta između Raške i Novog Pazara.

„Ono što će vam suštinski promeniti žovote, u narednim mesecima potpisaćemo ugovor za izgradnju autoputa od Požege do Brnjice pa do Boljara. To će omogućiti da dolaze strane kompanije, a biće vam blizu i beograd i Sarajevo. Ovo je vaša domovina, budite ovde i živećete sve bolje“ istakao je Vučić.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je naglasio da je ovo veliki dan za Pešter.

„Niko nije verovao da će se ovo desiti, mnogi su obećavali da će završiti ove puteve, ali nisu ih završili. Ovi putevi će biti zavšreni pre zimske sezone, nema razloga da sumnjate. Ovo je realnost, ono što smo obećali, sada realizujemo i ovim je predsednik Vučić pokazao da brine za ovaj kraj“ naveo je Ljajić.

Radove na asfaltiranju pravca Rasno-Tuzinje i Karajukića Bunari – Ugao u dužini od 12,8 kilometara finansiraju Putevi Srbije, a izvodi preduzeće „Novi Pazar put“.

Planiran je i obilazak puta Novi Pazar – Tutin povodom zvaničnog početka radova na rekonstrukciji. Te radove izvodi turska kompanija Tašjapi koja je već započela pripremne radove. Projekat je vredan 24 miliona evra, koji je obezbeđen turskim kreditom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare