Vučić naredio upotrebu Vojske u Šidu zbog migranata

Društvo 16. maj. 202009:58 > 12:55
Podeli:
Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Predsednik i vrhovni komandant oružanih snaga Aleksandar Vučić naredio je hitnu upotrebu Vojske Srbije radi zaštite bezbednosti građana Šida od migranta, preneli su jutros nezvanično mediji. Ministarstvo odbrane kasnije je potvrdilo da je vojska poslata da pomogne u obezbeđivanju centara za prihvat migranata.

„Na osnovu člana 17. stav 1. tačka 1. Zakona o Vojsci Srbije, predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić naredio je upotrebu dela snaga Vojske Srbije na teritoriji Opštine Šid, radi pružanja pomoći Ministarstvu unutrašnjih poslova u obezbeđenju centara za azil i prihvatnih centara, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na osnovu odluke ministra odbrane Aleksandra Vulina i naređenja načelnika Generalštaba generala Milana Mojsilovića, kako se navodi Vojska Srbije, započela je angažovanje na raspoređivanju dela snaga za izvršenje tog zadatka”.

Povodom ove informacija portal Nova.rs kontaktirao je Biro MUP Srbije, ali nam je rečeno da se obratimo Ministarstvu odbrane.

„Nemamo nikakve informacije o tome, s obzirom da je u pitanju vojska, najbolje je da se obratite Ministarstvu odbrane za više informacija“, rečeno nam je iz policije.

Komentari

Vaš komentar