Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Muslimani u Srbiji i širom sveta proslavljaju Kurban-bajram, jedan od najvećih praznika u islamu.

Predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji svim vernicima je čestitao praznik.

„To su dani istinske radosti vernika zbog Kurbana kojeg prinosimo u ime sveopšteg dobročinitelja. Zato živimo našu veru na dobrobiti svih nas. Podelimo radost Bajrama sa svojim bližnjima, komšijama i prijateljima“, kaže predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, muftija Mevlud Dudić.

Muftija srbijanski i vojvođanski Muhamed efendija Ziljkić pročitao je poslanicu u ime vrhovnog poglavara Islamske zajednice Srbije Seada Nasufovića.

„U ovim svetim danima neka svaka reč koju izgovorimo bude reč ljubavi, neka svaki pogled koji uputimo bude pogled razumevanja, neka svaki korak koji napravimo bude korak ka pomirenju jer Bajram je vreme kada se okrećemo jedni drugima, otvaramo svoja srce i naše domove“, poručio je efendija Ziljkić.

Pročitajte još:

Kurban-bajram čestitao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Svim pripadnicima Islamske zajednice od srca i sa radošću čestitam veliki praznik Kurban Bajram. Neka vam Bajramski dani ispune srca radošću i budu podstrek za činjenje dobrih dela i predani rad za još bolju budućnost vaših porodica, rodbine i komšija. Uveren sam da ćemo u danima koji su pred nama još posvećenije zajednički raditi u duhu istinskih vrednosti i brižno negovati duhovnu slogu i tradiciju, na dobro svih građana naše Srbije, jačajući neprolazne vrednosti mira, ljubavi i međusobnog razumevanja“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/TANJUG

Patrijarh srpski Porfirije čestitao je svim muslimanima Kurban-bajram, saopšteno je iz SPC.

“Svim muslimanima, našoj braći i sestrama po praocu Avramu – Ibrahimu, ali i našoj braći i sestrama po radostima, brigama, zajedničkim pregnućima u kojima učestvujemo na dobro svih – želimo mir, zdravlje i sreću povodom nastupajućeg Kurban-bajrama. Kurban-bajram je praznik koji i nas hrišćane, koji sa muslimanima delimo ove široke balkanske prostore, podseća na praoca Avrama, čoveka koji je svima koji verujemo u jednoga Boga, primer nepokolebive vere i poverenja u Tvorca – istinitog, pravednog, čovekoljubivog Boga koji pođednako voli sve ljude. Želimo da sve muslimane, na ovaj veliki praznik, obraduje anđeo milosrđa i daruje izobiljem radosti“, navodi se u čestitki patrijarha.

BONUS VIDEO: Muslimani obeležavaju Kurban Bajram u Bajrakli džamiji u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare