Foto: Printscreen/RTV Novi Pazar

Sve što lokalna samoprava bude tražila od nas da pomognemo u odbrani od eventalnih poplava uradićemo, izjavio je večeras u Novom Pazaru ministar odbrane Miloš Vučević.

On je medijima na jednom od mostova na Jošanici rekao da Vojska Srbije „ima mogućnosti, volje i hrabrosti da pomogne“.

Ministar vojske i njegov kolega, ministar policije Bratislav Gašić, došli su večeras u Novi Pazar po nalogu predsednika Vučića.

„Pratimo situaciju i verujem da ćemo biti na visini zadatka. Sada idemo u Tutin, da proverimo stanje“, rekao je Vučević.

Građani Šutenovca, novopazarskog naselja u kojem se danas izlila Jošanica, kazali su prethodno da godinama ništa nije urađeno kako bi se sprečilo plavljenje, kao i da se ni prilikom ovog izlivanja nije adekvatno reagovalo. Oni su, tokom razgovora sa ministrom unutrašnjih poslova Bratislavom Gašićem, rekli da je jutros, kada je počeo da raste vodostaj Jošanice, izostala pomoć lokalnih organa.

„Boga mi je danas trebalo neko da priskoči. Niko nije došao, možda su prolazili autom, ja sam ceo dan bio ovde, sam sam štitio. Trebalo je da dođe neko da pomogne, tražili smo pesak, bar da kupimo, nisu hteli ni džakove da nam dostave, molili smo, bar pesak, da sami napunimo džakove. Tako je bilo, ne mogu da pričam nešto što nije“, rekao je jedan meštanin tog naselja.

Na opasku da je „pala velika kiša“, on je odgovorio da se „vremenska prognoza znala od ranije i da je trebalo da se spremimo“.

***

BONUS VIDEO: Šta sve to novi ministar odbrane nije smeo da kaže na RTS-u a šta je zapravo rekao: „Migovi vršili redovno policijsko patroliranje“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar