Foto: Shutterstock

Javni prevoz na području Vrnjačke Banje besplatan je za sve stanovnike opštine. Odluka je doneta nakon što je lokalni auto-prevoznik nabavio pet novih autobusa za gradsko - prigradski saobraćaj i obnovio nekoliko linija.

Iako je odluka o besplatnom lokalnom prevozu na snazi već drugu sedmicu mnogi putnici iz sela u okolini Vrnjačke Banje i studenti i dalje su zatečeni činjenicom da ne moraju da plate autobusku kartu.

Za besplatne karte najviše su zainteresovani roditelji srednjoškolaca, pogotovo iz drugih sredina, ali i ostale kategorije stanovništva.

„Srednjoškolci koji pohađaju školu na teritoriji opštine Vrnjačka Banja nisu u obavezi da kupe mesečne karte već će koristiti upravo autobuse Novog Autoprevoza i moći da koriste gratis, to jest bez plaćanja vožnje do Vrnjačke Banje. Takođe, ova mera važi i za sve druge kategorije ljudi“, objašnjava Boban Đurović, predsednik Opštine Vrnjačka Banja.

PROČITAJTE JOŠ

Putnici ne plaćaju karte samo u autobusima Novog Autoprevoza. Početkom godine obnovljen je vozni park sa pet novih vozila. Od tada ovaj prevoznik preveze i do 1.000 putnika mesečno. Pristigli su i zahtevi za obnavljanje linija ka udaljenim selima na Goču.

Nekadašnji Autoprevoz i autobusku stanicu opština je otkupila iz stečaja preduzeća i uložila oko 120 miliona dinara u osnivanje novog lokalnog prevoznika. U planu je da se povrate i međugradske linije najpre za Kraljevo i Trstenik a potom i za Beograd, Novi Sad i Niš.

BONUS VIDEO Mokra gora oživela, poseti je 100.000 turista, ali selo nema banku, ambulantu, javni prevoz

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare