vremenska prognoza
Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

U Srbiju je stiglo zahlađenje, a mnoge sugrađane jutros je napolju zateklo sveže i kišovito vreme. Prestanak padavina u Beogradu se očekuje oko podneva, kada će se malo razvredriti, ali nam nakon toga opet slede kišni oblaci. Meteorolozi procenjuju da nas ovakvo promenljivo vreme očekuje i narednih dana.

Kiša koja jutros pada u većem delu Beograda neće prestati do poslepodnevnih časova kada nas očekuje kratko razvedravanje, pa je onda opet moguća kiša. Uveče se za područje Beograda ne očekuju padavine, pokazuju prognoza Weather-a.

Takođe, padavine se ne očekuju ni tokom sutrašnjeg jutra, ali je moguće da će ona pasti tokom drugog dela dana.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) danas nas u Srbiji očekuje umereno do potpuno oblačno i sveže, mestimično sa kišom, a na jugu ponegde i pljuskovima sa grmljavinom. Manje padavina se očekuje na severu naše zemlje Srbije.

Tokom jutra na području Srbije se očekuje oblačno, u Sremu i Bačkoj mestimično kiša, a na zapadu, jugozapadu i na području Šumadije lokalna pojava pljuskova i grmljavine. Na teritoriji Beograda ponegde kiša ili kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, najavio je RHMZ.

Minimalna temperatura danas kretaće se od 13 do 18 stepeni, a maksimalna dnevna od 19 do 28 stepeni.

Ništa drugačija prognoza nije ni za dane koji dolaze, naime prema proceni RHMZ, promenjljivo oblačno i sveže vreme u našoj zemlji očekuje se bar do 1. septembra.

U Srbiji opadaju vodostaji

RHMZ je jutros izdao hidrološko upozorenje za kvalitet vode i vodosnabdevanje.

Na Brzavi, Moravici, Lјigu, Jadru, Lugomiru, Jablanici i Rzavu ostvaruju se nepovolјni hidrološki uslovi sa gledišta kvaliteta vode (zadržavanje visokih temperatura vode i smanjenje proticaja vode) i vodosnabdevanja. Na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca vodostaji će se narednih dana kretati oko i nešto ispod niskog plovidbenog nivoa, upozorava RHMZ.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare