Podeli
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Danas će u većem delu zemlje biti umereno oblačno i suvo, toplo do 23 stepena i vetrovito.

Naoblačenje s kišom koje će do sredine dana zahvatiti severne, zapadne i jugozapadne krajeve posle podne će se proširiti na centralne, a uvece i noću na istok i jugoistok Srbije.

Vetar umeren i jak, na jugu Banata i planinama povremeno olujni, južni i jugoistocni, posle podne i uveče u slabljenju i kratkotrajnom skretanju na zapadni i jugozapadni.

Najniža temperatura od 5 stepeni na istoku i jugoistoku, kao i po pojedinim kotlinama do 15 stepeni na jugu Banata.

Najviša temperatura od 13 u Negotinskoj Krajini do 23 stepena u centralnim i južnim krajevima Srbije.

U Beogradu će biti vetrovito i toplo do 19 stepeni i uz postepeno naoblačenje koje će doneti kišu.

Više padavina očekuje se posle podne, uveče i u toku noći. Vetar će biti umeren i jak, južni i jugoistočni, posle podne u slabljenju i kratkotrajnom skretanju na zapadni i jugozapadni. Temperatura od 14 do 19 stepeni.

U sredu oblačno i osetno hladnije s kišom, na planinama sa snegom. Do četvrtka ujutro na severu i zapadu, a u toku dana i u ostalim krajevima postepen prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Od petka do kraja sedmice pretežno oblačno, povremeno kiša, na planinama sneg. Južni i jugoistočni vetar biće u pojačanju.

U ponedeljak kratkotrajno razvedravanje, a u utorak novo naoblačenje i temperatura do kraja sedmice oko prosečnih vrednosti, a zatim u manjem porastu.