Foto:EPA-EFE/Daniel Irungu

Od poslednja tri uzorkovanja, u Vranju je zabeleženo 82 novih pozitivnih na virus korona, izjavio je danas gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, navodeći da je od toga 55 zaraženih iz fabrike nameštaja "Dodić", a da je ukupno od početka epidemije u tom gradu zabeleženo 192 pozitivnih.

Milenković je dodao da je danas na testiranje poslat 321 uzorak.

Kada su u pitanju novozaraženi, pogotovu oni iz fabrike „Dodić“, oboleli su većinom asimptomatski, kaže Milenković.

Međutim, ima i pacijenata koji imaju bronhopneumoniju, odnosno početnu upalu pluća, dodao je Milenković i rekao da su oni hospitalizovani na infektivnom i grudnom odeljenju vranjske bolnice i u ovom trenutku njihovo stanje je stabilno.

Ostali pacijenti su takođe hospitalizovani, a smešteni su na odeljenju stare hirurgije i fizikalne medicine koje su pretvorene u kovid bolnice.

Upitan da li u bolnicama ima dovoljno kapaciteta da budu hospitalizovani i eventualni novi slučajevi, Milenković kaže da se narednih dana očekuje i otpust nekih pacijenata te da se nada da će na taj način kapaciteti biti relaksirani i da će imati dovoljno mesta u bolnici i za novozaražene.

„Ono što je dobro u celoj ovoj priči jeste da su uzorkovani pacijenti radno angažovani, mlađi ljudi, koji nemaju prateće bolesti, tako da se nadam da ćemo iz svega ovoga izaći bez težih posledica“, kaže Milenković.

Apelovao je na građane da se pridržavaju mera, od kojih je jedna od najvažnijih, kako kaže, održavanje fizičke distance.

„Sve one mere koje su propisane od strane Kriznog štaba moraju da budu poštovane, moramo da budemo disciplinovani i odgovorni i prema sebi i prema drugima“, poručio je gradonačelnik Vranja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar