Foto:EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Broj obolelih od virusa korona u Vranju u odnosu na juče veći je za 18, a prema rečima direktorke Zavoda za javno zdravlje Svetlane Stojanović od subote je u Vranju na lečenje primljeno 70 zaraženih osoba, od čega 55 iz fabrike nameštaja "Dodić".

Osim fabrike „Dodić“ koja je identifikovana kao lokalno žarište u Vranju, virus korona ušao je i u fabriku za proizvodnju obuće „Geoks“ gde, kako kaže Stojanovićeva, ima nekoliko potvrđenih slučajeva.

Zbog povećanog broja pacijenata u protekla tri dana u Vranju ponovo je otvorena kovid bolnica – zgrada stare Hirurgije.

Proćitajte još:

Ukupan broj obolelih Vranjanaca, prema poslednjim informacijama je 180, a hospitalizovano je njih 93.

Stojanović kaže da je juče poslato 327 uzorka, odnosno da su uzorkovani svi preostali radnici fabrike „Dodić“, a da je do sada stigao rezultat za 192 brisa, od čega je pozitivnih 18.

„Dvanaestoro ih je iz fabrike, a ostale ispitujemo jer se radi o ljudima koji su se sami javljali i osobama iz kontakata obolelih“, navodi Stojanovićeva.

Novozaraženi su u principu sa blažim simptomima i lakšom kliničkom slikom, ali ima i nekoliko sa upalom pluća.

„Svi pacijenti su hospitalizovani u Vranju, na staroj Hirurgiji koja je opet otvorena, na Infektivnom odlejenju i Fizikalnoj. Prema podacima od jutros, hospitalizovane su 93 osobe“, kaže Stojanovićeva.

Zbog novonastale epidemiološke situacije u Vranju, Krizni štab je doneo odluku da niko na javnim mestima, u marketima, kafićima ne sme da se pojavi bez zaštitne maske i rukavica.

Građani su obavezni da drže i fizičko rastojanje, a propisane mere će biti strogo kontrolisane od strane nadležnih inspekcija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram