Foto: Shutterstock/Aleksandar Blanusa

Grad Vranje planira u okviru Sportskog centra da izgradi kompleks bazena i dogradi postojeću sportsku halu, a za potrebna sredstva konkurisaće kod resornih ministarstava. 

U planu je gradnja bazena koji će biti poluolimpijski, a imaće i tribine, čime će se stvoriti mogućnost održavanja vaterpolo takmičenja nižeg ranga, prenosi eKapija.

Kompleks će biti na raspolaganju svim građanima, a kako u Vranju trenutno ne postoji bazen na otovorenom, očekuje se da će nova „oaza“ za opuštanje i rekreaciju privlačiti veliki broj posetilaca.

Grad će sa ovim projektom za sredstva za gradnju konkurisati kod resornih ministarstva, kaže Jelena Marković glavni urbanista grada Vranja.

Takođe, projektom je predviđena dogradnja sportske hale i izgradnja zatvorenog i otvorenog bazena spratnosti Po+P, a u planu je i realizacija kroz dve faze.

Prva faza obuhvata dogradnju postojećeg objekta sportske hale sa zatvorenim bazenom, a druga faza predviđa izgradnju otvorenog bazena sa pratećim sadržajem.

Predviđeno je da zatvoreni bazen na tribinama prima 200 gledalaca, takođe, imaće blagajnu, garderobe za posetioce sa tuševima i sanitarnim čvorovima, kafić sa pekarom i mestima za sedenje, zatvorene i otvorene bazene sa tribinama.

Bazen na otvorenom imaće i plato za sunčanje, bazen za decu, prateće pešačke komunikacije, zelene površine i dopunski parking prostor.

Takođe je u planu da ima bar na otvorenom, a jedan deo je predviđen za prostor sa tuševima i kabinama za presvlačenje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar