Foto: Privatna arhiva

Muftija vojvođanski Muhamed ef. Ziljkić najoštrije je osudio puštanje nacionalističkih pesama na priredbi četvrtih razreda u O.Š. "Vasa Stajić" u Novom Sadu, o čemu je pisao naš portal.

„Radujemo se da naša deca odrastaju u duhu mira, duhu međusobne ljubavi, da se deca međusobno druže,bez obzira koje su nacije ili vere. Novi Sad je prepoznatljiv po toleranciji i prosto sam zgrožen da jedna učiteljica dozvoli takav propust i umesto da odmah reaguje ona se još pridružuje veselju uz takvu pesmu.

Kakvu poruku nam šalje takav prosvetni radnik, da li treba da strahujemo za našu decu kada ih šaljemo u školu?

Lepota priredbe je bila ona na kojoj sam sinoć lično prisustvovao u O.Š. „Ivo Lola Ribar“, gde su nam prvaci I-4 priredili prelep program, gde je moj Kerim bio centralna figura, jer su ga

svi jedva dočekali i iskreno zagrlili kada se pojavio nakon dužeg odsustva iz škole zbog bolesti. Ali zato ta deca imaju divnu učiteljicu Danicu Grujić.

Ovu situaciju koja nam se desila smatram ispadom pojedinaca, jer je većina prosvetnih radnika divna i jako vode računa o svakom detetu bez obzira koje je vere ili nacije.

Zato pozivam Ministarstvo prosvete, i sve druge Pokrajinske i Gradske institucije da povodom ovog slučaja preduzmu adekvatne mere kako se Bošnjaci i druge manjine ne bi nikako osećali ugroženim.

Ukoliko se to ne desi, smatraćemo da naša deca nisu bezbedna i bićemo primorani da ih povučemo iz škola.

Jako se loše osećam,kada ovo moram da kažem , ali u poslednje vreme je mnogo različitih međunacionalnih ispada među decom i to pretežno među osnovcima. Apelujem na uzdržanost a preporučujem širenje pozitivne bratske, prijateljske i komšijske atmosfere, jer život je jedan i nema reprizu, a svi smo mi braća i sestre ma koje vere ili nacije bili“, navodi se u saopštenju

vojvođanskog muftije.

BONUS VIDEO Na školskoj priredbi deca đuskala uz pesmu o ratnim zločinima

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare