Foto: Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su pripadnici Vojske Srbije upućeni na pružanje pojačane podrške u borbi protiv korona virusa u Valjevu, gde su od četvrtka započeli dezinfekciju ulica, trgova i drugih javnih površina u vreme kada je na snazi zabrana kretanja na javnim mestima.

U saopštenju Ministarstva odbrane se navodi da će se prioritetno dezinfikovati površine u blizini doma zdravlja, opšte bolnice i ambulante.

Snage Vojske Srbije su angažovane i na obezbedjenju Zdravstvenog centra u tom gradu, kontroli ulaska i izlaska i sprečavanju nekontrolisanog kretanja građana u krugu bolnice, sa ciljem sprečavanja širenja zaraze.

Vojska Srbije dezinfikuje ulice Valjeva Foto: Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane je saopštilo da će Vojska Srbije nastaviti da pruža podršku lokalnim samoupravama, zdravstvenom sistemu i drugim državnim organima, i spremna je za realizaciju zadataka na suzbijanju i sprečavanju širenja zarazne bolesti Covid-19.

Vojska Srbije je upućena da pruža pojačanu podršku na suzbijanju Covid-19 u Valjevu nakon što su danas objavljeni podaci po kojima je ovaj grad jedan od žarišta ove zarazne bolesti u Srbiji.