Foto:Nemanja Jovanović

Vojni sindikat Srbije osudio je danas izjavu glavnog urednika TV Hepi Milomira Marića u emisiji "Dobro jutro Srbijo" u kojoj, kako navodi ovaj sindikat, rekao da su "oficiri vojske primitivni ljudi i da u vojsku idu najgluplji". Marić je, kako navodi sindikat, javno pitao u istoj emisiji "ko normalan ide u vojsku konstatujući na kraju svog ciničnog izlaganja, da ko nije ni za šta ide u vojsku…" i zatražili da se javno izvini zbog toga, a javne ličnosti i javnost pozvali na bojkot te televizije.

Sindikat je naveo da je Marić ovo rekao u emisiji od 20. januara ove godine u 08.40 časova.

„Čast koju su srpskom vojniku iskazali francuski maršal Franše d’ Epere, nemački car Viljem, feldmaršal Makenzen i mnogi drugi velikani svetske istorije na više nego sraman način, pogazio je glavni urednik televizije sa nacionalnom frekvencijom – Hepi, Milomir Marić“, navodi Vojni sindikat Srbije i dodaje:

„Na ovaj način Milomir Marić, pljunuo je u lice vojvodama Mišiću, Stepi, Bojoviću… čije se bitke izučavaju na svim prestižnim vojnim akademinama sveta, Milunki Savić, srpskim junacima sa Paštrika i Košara i svim srpskim vojnicima koji su od Kosovskog boja do danas svoje živote položili za otadžbinu Srbiju.“

Vojni sindikat Srbije zahteva od Milomira Marića da se odmah izvini za uvrede koje je izneo na račun srpskih vojnika, u protivnom će, kako najavljuju, pokrenuti niz pojedinačnih tužbi protiv njega i Hepi televizije i organizivati javni protest na kom će tražiti njegovu smenu i ukidanje dozvole za nacionalnu frekvenciju televiziji Hepi.

Sindikat je pozvao sve srpske vojnike, aktivne i bivše, kao i vojne veterane koji se osećaju uvređenim izjavom Milomira Marića da se obrate Vojnom sindikatu Srbije, koji će im obezbediti besplatno pravno zastupanje u tužbama protiv Milomira Marića i televizije Hepi.

„Pozivamo sve javne ličnosti, političare i estradne umetnike, da do izvinjenja Milomira Marića srpskim vojnicima, bojkotuju učešće u emisijama Hepi televizije, a javnost da prekine praćenje njenog programa. Pozivamo predsednika Republike, kao komandanta Vojske Srbije, da osudi ovaj sraman postupak Milomira Marića. Zabrinjava nas činjenica da na zvaničnoj internet stranici Ministarstva odbrane, već dva dana nema ni reči o osudi vređanja srpskih vojnika, iako se baš to Ministarstvo odbrane često poziva na slogan srpskih vojnika ‘čast je naša imovina’. Podsećamo ministra odbrane, i načelnika Generalštaba VS da im je u opisu dužnosti da štite čast srpskog vojnika i vojničke profesije, i da su dužni da se po ovom pitanju oglase. Ukoliko njihova reakcija izostane, biće više nego jasno šta misle o srpskom vojniku i vojničkoj profesiji“, navodi se u saopštenju.

Bonus video – Navijači Zvezde vređali političare

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare