Foto: Ministarstvo odbrane

Sloga sindikat zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije danas se oglasio povodom izjave ministra odbrane Nebojše Stefanovića, koji je najavio povećanje plata za zaposlene u vojsci koji će, pored najavljenih pet odsto, dobiti i dodatnih deset odsto i neće biti linearno. U svom saopštenju, "Sloga", sindikat zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, kaže da su više puta isticali da je osnovni problem prevelikog odliva kadra upravo mala plata vojnika.

„Napominjali smo da je plata profesionalnog vojnika jednaka plati radnika na trafici i usled povećanog psiho-fizičkog naprezanja koje je posledica odliva kadra, sve manji broj kvalitetnih i obučenih vojnika se odlučuje da karijeru nastavi u vojsci“, navodi se u saopštenju.

Sloga sindikat zaposlenih u ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije podržava ideju ministra odbrane da povećanje plate ne bude linearno i iskreno se nada da ovo obećanje neće ostati samo mrtvo slovo na papiru.

„Pozivamo ministra odbrane da od vlade Republike Srbije zatraži da se obezbede sredstva za isplatu ličnih dohodaka u skladu sa članom 95. Zakona o Vojsci Srbije, ali i da izmeni pravilnike koji su na štetu pripadnika vojske.

Podsećaju, naknada za dolazak i odlazak sa posla je pripadnicima vojske limitirana, oni ne dobijaju ni naknadu za topli obrok i regres.

Sloga sindikat zaposlenih u ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije će nastaviti sa borbom za bolji položaj zaposlenih u ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije i podržaće svaki potez poslodavca koji je usmeren u tom pravcu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar