Foto:TANJUG / NIKOLA ANDJIC

Direktorka JKP "Vodovod Šabac" Daniela Lovrin Gavrilović navela je u pisanoj izjavi da su neistiniti navodi Udruženih sindikata Srbije "Sloga" da je radnik tog preduzeća Ivan Vasić dobio otkaz zato što je član Srpske napredne stranke.

U postupku utvrđivanja odgovornosti Ivana Vasića – Tekira, za učinjenu povredu radne obaveze, izvedeni su brojni dokazi i nesumnjivo je utvrđeno da je Vasić učinio povredu radne obaveze koja mu se stavlja na teret, istakla je Lovrin Gavrilović.

„Zakonitost otkaza ugovora o radu utvrđuje se u sudskom postupku, a ne u medijima. Stoga smatram da je vaša ocena otkaza ugovora o radu Ivana Vasića – Tekira, kao nezakonitog, neoizbljna i neprofesionalna“, poručila je direktorka šabačkog vodovoda.

Prethodno su „Udruženi sindikati Srbije ‘Sloga'“ saopštili da najoštrije osuđuju „nezakonit otkaz predsedniku sindikata ‘Sloga’ u JKP Vodovod Šabac, vodoinstalateru Ivanu Vasiću, jer je on politički motivisan od strane direktorke tog preduzeća Danijele Lovrin Gavrilović, sa liste ‘Nebojša Zelenović – Šabac je naš'“.

„Ivan Vasić je dobio otkaz zbog navodne povrede radne obaveze oko upotrebe identifikacionog priveska za koji je prijavio nestanak, međutim, on je već duže vreme na meti direktorke samo zato što je član Srpske napredne stranke“, navedeno je u saopštenju.

Sindikat je poručio, kako je naveo, „ostrašćenoj direktorki da povuče nezakonit otkaz i da ovaj sindikat braniti svakog predsednika sindikata iz SNS koji svoj posao u sindikatu obavlja profesionalno“.

Kako je navela direktorka Vodovoda, nekažnjavanje učinjene povrede radne obaveze i tolerisanje neprimerenog ponašanja pomenutog radnika, predstavljalo bi povredu prava drugih radnika koji se ponašaju u skladu sa svojim obavezama.

„Smatram da sam kao direktor obavezna da reagujem i da sankcionišem neprimereno ponašanje svih zaposlenih, pa i onih koji su članovi Srpske napredne stranke, bez obzira na to što zbog diktature u kojoj živimo trpim brojne neprijatnosti“, navela je Lovrin Gavrilović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar