Nenad Kulačin Foto: Ivan Dinić/Nova

Voditelj podkasta "Dobar, loš, zao" Nenad Kulačin ponovo je na meti pretnji, a poslednja od njih upućena je na društvenim mrežama sa anonimnog naloga, saopštila je organizacija Sejf džurnalists i zajedno sa organizacijom Medija fridom repid rispons pozivala vlasti da zaštite novinare i sankcionišu one koji im prete.

Voditelj podkasta „Dobar, loš, zao“ Nenad Kulačin ponovo je na meti pretnji, a poslednja od njih upućena je na društvenim mrežama sa anonimnog naloga, saopštila je organizacija Sejf džurnalists i zajedno sa organizacijom Medija fridom repid rispons pozivala vlasti da zaštite novinare i sankcionišu one koji im prete.

Napominjemo da nadležne institucije u Srbiji od početka godine nisu utvrdile identitet nijednog izvršioca u slučajevima koji su prijavljeni i ističemo da su pretnje novinarima i medijskim radnicima u Srbiji gotovo svakodnevna pojava koja ugrožava njihovu bezbednost, saopšteno je.

Kulačin je ove godine tužilaštvu prijavio osam pretnji, a do danas je doneta samo jedna odluka o odbacivanju krivične prijave, dok su ostali predmeti i dalje u tužilaštvu.

Neke od pretnji odnosile su se i na njegovog kolegu Marka Vidojkovića i članove njegove porodice.

BONUS VIDEO – Šokantno: Kulačin i Vidojković pohvalili Vučića – i to na njegovu omiljenu temu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar