Foto:Tanjug/AP Photo/Tony Gutierrez

Voda iz gradskog vodovoda u Beloj Palanci iz preventivnih razloga ne sme da se koristi za piće i pripremu hrane zbog curenja amonijaka kod Pirota, a nakon skliznuća vagona sa tim gasom u Nišavu, naredba je iz Štaba za vanredne situacije Bele Palanke, pišu Južne vesti.

U Pirotu je proglašena vanredna situacija nakon nezgode i iskliznuća teretnog vagona i curenja amonijaka u blizini tog grada, a u Beloj Palanci, koja se nalazi nizvodno od toka Nišave, preventivno se ne preporučuje korišćenje vode iz vodovoda.

„Štab za vanredne situacije opštine Bela Palanka doneo je naredbu da se voda iz gradskog vodovoda preventivno ne koristi za piće i pripremu hrane do dobijanja zvaničnih rezultata o ispitavanju vode od strane Zavoda za javno zdravlje Pirot, koji se očekuju sutra u prepodnevnim časovima. Obaveštavaju se vlasnici poljoprivrednih gazdinstava da ne koriste vodu iz reke Nišave za navodnjavanje poljoprivrednih zasada do daljeg“, saopštavaju iz Opštine.

Da vodosnabdevanje Niša, grada koji se nalazi dalje nizvodno na toku Nišave, nije ugroženo posle iskliznuća vagona kod Pirota i curenja amonijaka u Nišavu, saopštavaju iz Gradske uprave.

„Snabdevanje Niša je uredno, jer vode u izvorištima i rezervoarima ima dovoljno. Iz preventivnih razloga isključena je sa mreže fabrika vode u Nišu i nalivanja vode iz izvorišta Medijana“, saopštavaju iz Grada, prenose Južne vesti.

BONUS VIDEO: Kotež već danima ostaje bez vode

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar