Nivo Zapadne Morave opada, tako da Čačani mogu da odahnu. U gradu pored Morave danas nema padavina, pa se otklanjaju posledice poplava.

Prema rečima Aleksandra Sretenovića iz udruženja „Poplavljeni“ sada je, ponovo, pokazana neophodnost crpne stanice na Ljubić keju.

„Suludo je da svaki čas dolaze i prepumpavaju vodu, jer nama i najmanja kiša stvara problem. Nadam se da su nadležni u gradu konačno to uvideli, te da će konačno rešiti naš problem“, priča Sretenović za Nova.rs.

Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Dodaje da je još juče nivo Zapadne Morave kod Kratovske stene bio u opadanju, te da žitelji u tom kraju grada mogu mirno da spavaju.

Prema rečima Zorana Vučićevića, načelnika Štaba za vanredne situacije i u Lučanima se situacija stabilizuje.

„Reka Bjelica je u opadanju. Uklanjamo prepreku na Dljinskom mostu. Vodu smo prepumpavali gde je trebalo. Vatrogasci su na trrenu i izbacuju vodu iz ekonomskih objekata“, kaže on za naš portal. Vučićević dodaje da je put Vučkovica – Dubac prohodan.

Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

„Tu smo imali zakrčen putni pravac, usled padavina. Ekipe ‘Dragačevo puteva’ rade na terenu na otklanjanju posledica na svim putnim pravcima gde je bilo problema“, zaključio je Zoran Vučićević za naš portal.

Meštani Mršinaca imaju problem sa putnom infrastrukturom.

„Svi putevi u našem ataru su oštećeni. Sada dolazimo do kuće obilaznim saobraćajnicama“, kaže za Novu Željko Majstorović.

Kako saznajemo, pojavio se veliki odron posle tunela u Ovčar Banji ka Požegi. „Apelujemo da prilagodite vožnju uslovima u saobraćaju“, poručuju nadležni.

Bonus video: Podignute brane za odbranu od poplava, ljudi odsečeni zbog urušenih mostova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar