Aleksandar Šapić splavovi Foto:TANJUG/ BEOINFO

Nakon problema i nezadovoljstva više strana povodom izdavanja dozvola za splavove na Savskom keju na Novom Beogradu, beogradska uprava nastavlja da po istom modelu rešava problem plutajućih objekata na desnoj obali Dunava, u Zemunu i na Novom Beogradu.

Prema rečima reportera N1, današnji dan ostaće upamćen po tome što su vlasnici splavova uspeli da nadmudre gradsku administraciju i gradonačelnika u ostavci Aleksandra Šapića.

Oni su, naime, obesmislili licitaciju za 51 poziciju za splavove na Zemunskom keju, time što su na licitaciji već za prvu poziciju nerealnu visoku cifru od 73.000 dinara po kvadratnom metru, a objekti na tom mestu imaju od 700 do 1.000 kvadrata, pa bi to bilo oko 50 miliona dinara po objektu.

Kada su organizatori licitacije to shvatili, šef Kabineta gradonačelnika Bojan Milanović prekinuo je tu licitaciju. Licitatori su se bunili da je to protivzakonito, i posle pauze od 15 minuta doneta je odluka da se licitacija poništava.

Dalje je nastavljeno sa licitacijama sa onim pozicijama za koje postoji jedan ponuđač, i gde je jasno da neće biti nadmetanja i nerealnog podizanja cene.

Dejan Dunđerski iz Jedriličarskog kluba Zemun kaže da se oni nalaze, između ostalog, na poziciji 1, čija je licitacija poništena.

„Klub se nalazi na prve tri pozicije na ovoj licitaciji. Naime, Jedriličarski klub Zemun je podneo Trećem osnovnom sudu tužbu za uvođenje privremene mere. To znači da današnja licitacija ne bi ni trebalo da se odvija za ta prva tri mesta. Gradska uprava je pokušala da dodeli plovno mesto koje je pod sudskim sporom“, kaže Dunđerski.

Ponavlja da jedriličarski klub Zemun postoji više od 70 godina i da su redovno do sada plaćane sve dažbine, ali priznaje da u poslednje dve ili tri godine računi nisu dolazili.

„Mi smo sve dažbine uredno plaćali“, izričit je Dunđerski.

On se slažio se sa ocenom da je neko odlučio da to plovno mesto dodeli nekome za ugostiteljske namene.

BONUS VIDEO Šapić otvorio licitaciju za splavove na Dunavskom keju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar