Vladika pakračko-slavonski Jovan Ćulibrk Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Episkopu pakračko-slavonskom Jovanu Ćulibrku uručeno je visoko priznanje države Izrael, "Vitez od Ladina".

Sa osećajem istinskog ponosa i zahvalnosti obaveštavamo da je u Svečanoj sali Univerziteta Ben Gurion u Ber Ševi – Država Izrael – njegovom preosveštenstvu episkopu pakračko-slavonskom g. Jovanu, u dodijeljeno visoko priznanje ,,Vitez od Ladina“, koje nosi ime uvaženog Ichaka Navona, petog po redu predsednika države Izrael“, saopšteno je iz Eparhije pakračko-slavonske..

Pročitajte još...

Svečanoj dodeli prisustvovali su rektor Univerziteta „Ben Gurion“ u Ber Ševi, prof. dr Haim J. Hames, udovica pokojnog predsednika Navona, Miri Navon, brojni profesori Univerziteta „Ben Gurion“, istaknute ličnosti u oblasti prosvete, nauke, kulture i umetnosti, diplomatski predstavnici Republike Srbije u Izraelu, i predstavnici Muzeja žrtava genocida na čelu s direktorom Dejanom Ristićem, navodi se u saopštenju.

„Gospođa Navon uručila je preosveštenom vladici ovo prestižno priznanje i biranim rečima ukazala na njegovu izuzetnu posvećenost istraživanju i očuvanju sećanja na žrtve holokausta, kao i na njegov značajan doprinos unapređenja srpsko-izraelskih odnosa“, navodi se.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar