Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o potvrđivanju Okvirnog sporazuma između Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije za projektni zajam – studentsko stanovanje, kojim će se obezbediti sredstva za izgradnju dva nova studentska doma u Nišu i Beogradu, za smeštaj 1.400 studenata.

Nov studentski dom u Beogradu sa 1.000 kreveta biće izgrađen kao novi blok u Studentskom gradu, a predviđeno je da se studentski dom u Nišu izgradi u okviru kompleksa tehničkih fakulteta, za smeštaj 400 studenata.

Usvojen je i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o osnivanju i uslovima delatnosti kulturno-informativnih centara, kojim se utvrđuje pravni okvir za jačanje međudržavne saradnje u oblasti kulture, obrazovanja i informacionih tehnologija.

Na sednici je usvojen i Predlog zakona o potvrđivanju Amandmana na Montrealski protokol o supstancama koje oštećuju ozonski omotač.

Vlada je usvojila i Uredbu o utvrđivanju Programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu mini buseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva na teritoriji Republike Srbije, a za realizaciju ovog Programa izdvojeno je 120 miliona dinara, kako bi se rešile osnovne potrebe kretanja seoskog stanovništva i sela bolje povezala sa opštinama i gradovima, dodaje se u saopštenju.

Vlada Srbije donela je i odluka da se Ovčarsko-kablarska klisura proglasi predelom izuzetnih odlika, kako bi se očuvale njene prirodne vrednosti (geološke i biološke raznovrsnosti), zaštitilo ekološki značajno područje i sačuvale kulturno-istorijske znamenitosti.

BONUS VIDEO: Važna poruka studentima rektorke Ivanke Popović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar