Foto: Shutterstock

Vlada Srbije naložila je Ministarstvu prosvete da se drugo polugodište školske 2022/23. godine za sve učenike osnovnih i srednjih škola u celoj zemlji završi 6. juna, što znači da do tada treba da budu zaključene sve ocene, piše u dokumentu u koji je N1 imao uvid. Dodaje se da škole najkasnije do 20. juna održavaju vannastavne aktivnosti koje između ostalog podrazumevaju i nastavu u prirodi.

U dokumentu se dodaje da osnovna škola Vladislav Ribnikar nastavlja sa radom, s tim što je naložena rekonstrukcija, a posle rekonstrukcije napraviće se i memorijalni deo, prenosi N1.

PROČITAJTE JOŠ

Prema ranijem školskom kalendaru, školska godina za učenike od prvog do sedmog razreda osnovnih škola trebalo je da traje do 20. juna 2023. godine, a za učenike osmog razreda do 6. aprila.

Kada se o srednjim školama radi, za učenike četvrtog razreda četvorogodišnjih stručnih škola i učenike trećeg razreda trogodišnjih stručnih škola poslednji dan škole bio je 30. maj, a 20. jun za učenike prvog, drugog i trećeg razreda gimnazija i četvorogodišnjih srednjih škola, kao i prvog i drugog razreda trogodišnjih stručnih škola.

BONUS VIDEO Fatić: „Ribnikar“ nema budućnost, to nije škola već spomenik

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare