Kosovo koronavirus
Priština koronavirus Foto:Armend NIMANI / AFP / Profimedia

Vlada Kosova je večeras usvojila nove i oštrije antikovid mere u cilju predudpređenja širenja pandemije koronavirusa, prema kojima je predviđeno ograničenje kretanja u periodu od 22.00 do 5.00.

Jedna od mera koje stupaju na snagu od sutra i važe do 4. februara je da je ugostiteljskim službama dozvoljeno da obavljaju delatnost od 05.00 do 21.00.

PROČITAJTE JOŠ:

Za ulazak na Kosovo lica treba da imaju potvrdu o vakcinaciji sa tri doze, potvrdu o vakcinaciji ili sa dve doze (ili jednom dozom Jansen vakcine) zajedno sa negativnim RT-PCR testom na koronu, ne ranije od 48 sati pre polaska (za avio putnike) ili 48 sati „pre dolaska na granične prelaze (za one koji ulaze kopnenim putem)“.

Ministarstvu finansija, rada i transfera je naloženo da oslobodi sve korisnike socijalnih i penzionih šema kojima upravlja ovo ministarstvo od redovnog javljanja nadležnim kancelarijama radi evidentiranja, u skladu sa relevantnim zakonima.

Dozvoljeno je korišćenje zatvorenih prostorija do 50 odsto kapaciteta, dok je na otvorenom dozvoljeno korišćenje do 70 odsto kapaciteta prostora.

Zatvaraju se teretane i druge prostorije za sportsko-rekreativne aktivnosti, osim profesionalnih sportskih klubova.

Zavisno od epidemiološke situacije odlučiće se o načinu odvijanja nastave.

Bonus video: Andrej Ivanji o korona posledicama masovnih dočeka

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare