Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs/Promo/Nova.rs

Nakon što je medijima sa mejla Pres službe Vlade Srbije stiglo saopštenje Rio Tinta u kojem kompanija navodi da je zabrinuta zbog izjava vladinih predstavnika o mogućem povlačenju Prostornog plana o projektu "Jadar", stiglo je ubrzo i izvinjenje zbog bizarne greške.

Naime, Pres služba Vlade Srbije ja navela da je greškom prosleđeno saopštenje.

„Molimo vas da uvažite naše izvinjenje zbog nenamerne greške, s obzirom na to da nije u pitanju saopštenje Vlade Srbije i da je u pitanju saopštenje agencije od koje i Pres služba dobija obaveštenja i vesti“, navodi se u mejlu pres službe.

Podsetimo, Rio Tinto je u pomenutom saopštenju naveo da je zabrinut zbog nedavnih izjava predstavnika Vlade Srbije o potencijalnom povlačenju Prostornog plana za projekat „Jadar”.

„Posvećeni smo razvoju projekta u skladu sa svim srpskim i međunarodnim propisima i uzimamo u obzir zabrinutost za životnu sredinu koju je javnost iskazala. Smatramo da diskusije i dijalog zasnovani na činjenicama treba da budu osnov svake odluke Vlade Srbije o razvoju projekta“, navodi se u saopštenju koje je kako tvrde u Nemanjinoj 11 greškom prosleđeno.

Inače, premijerka Srbije Ana Brnabić zakazala je za danas sednicu Vlade Srbije zbog Rio Tinta, nakon koje će se obratiti javnosti. Očekuje se da predsednica Vlade Srbije na konferenciji za novinare saopšti konačnu odluku o sudbini projekta „Jadar“ i kompanije Rio Tinto u Srbiji.

Bonus video – Petak dan D za Rio Tinto u Srbiji?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare