sportska hala Mladost Foto: google.com/maps

Vlada Srbije danas je odlučila da se Sportska hala Atenica u Čačku otvori kao privremeni objekat za smeštaj i lečenje lica obolelih od zarazne bolesti Kovid-19.

Medicinska sredstva, lekove, sanitetski materijal i drugu neophodnu medicinsku opremu i zaštitna sredstva za privremenu bolnicu obezbeđuje Republički fond za zdravstveno osiguranje, navedeno je u saopštenju sa sednice Vlade.

Vlada je, imajući u vidu novonastalu zdravstvenu situaciju izazvanu korona virusom, donela odluku da uputi donaciju Vladi Republike Srpske u vidu 10.000 PCR testova sa pratećim materijalima, za borbu protiv zarazne bolesti Kovid-19.

Na današnjoj sednici usvojena je i Uredba koja će omogućiti neophodan nivo standardizovanih pristupa u formulisnju sadržaja, načina izrade i primene metodoloških pravila prilikom izrade svih procena rizika i planova zaštite i spasavanja.

Svrha standardizovanja je u stvaranju uslova za koordinirano i međusobno usklađeno funkcionisanje svih subjekata uključenih u ovaj sistem, navedeno je u saopštenju sa sednice Vlade.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare