Foto: Instagram / Kreni-promeni

Pokret "Kreni-Promeni" u saradnji sa većim brojem udruženja, organizacija i pojedinaca organizovala je akciju "Zavrni rukave“ koja se održala u subotu, a aktivisti su čistili na 146 lokacija širom zemlje.

Direktor za kampanje pokreta Kreni-Promeni Savo Manojlović izjavio je da je više od 3.000 građana učestvovalo u ovoj akciji na Dan planete Zemlje.

„Akcija je više nego uspešna. Tačne brojke ćemo imati naknadno, ali sada najtačnija je da je više od 3.000 građana učestvovalo u čišćenju na preko 150 lokacija“, rekao je Manojlović za agenciju Beta i dodao da je na pojedinim lokacijama, poput Dunavca u Novom Sadu ili Banjičke šume u Beogradu bilo više od 100 okupljenih.

Naveo je da je posebno „simpatično“ to što su određene deponije, nakon što su objavili lokacije njihovog čišćenja, komunalne službe očistile dan pre.

„Tako nam je žena iz Krčedina javila da je posle 19 godina očišćena divlja deponija kada su građani najavili njeno čišćenje. Sličnu vest nam je javio Stevan Babić iz Novog Sada za lokaciju na Dunavcu. Ja bih iskreno želeo da kažem da je lepo što su građani opet naterali institucije da urade svoj podao, ali što su pokazali da od njih zavisi u kakvoj će zemlji živeti“, kazao je Manojlović.

***

BONUS VIDEO – Počelo čišćenje reke Save – Uklanjaju se splavovi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar