Foto: Promo

Za nepunih nedelju dana više od 100.000 građana potpisalo je peticiju za oduzimanje dozvola televizijama Pink i Hepi, objavila je organizacija Kreni - promeni, koja je i pokrenula peticiju.

„Imamo još 11 dana do isteka roka za prijavu REM-u, i naša želja je da im odnesemo makar onoliko kutija koliko smo nosili prilikom predaje peticije protiv Rio Tinta, kada su se službenici u zgradi Predsedništva doslovno krstili u čudu“, navodi se na Fejsbuk stranici „Kreni – promeni“.

Kako je ranije saopšteno iz te organizacije, Happy i Pink godinama koriste nacionalne frekvencije kao opšti pružaoci medijskih usluga kršeći Zakon o elektronskim medijima dok nadležne institucije ćute.

„Nasilje nad ženama, napadi, tuče i psovke, pornografija kao i unošenje oružja su samo neke od scena koje su građani mogli videti na nacionalnim frekvencijama ovih kanala. Demokratija podrazumeva i služenje zakonu, a ne pojedincima bliskim vlasti. Pozivamo građane da nastave sa potpisivanjem peticije i omogućimo vraćanje programa na malim ekranima u zakonodavne okvire na linku“, zaključuju iz Kreni – Promeni.

REM je sredinom aprila raspisao javni konkurs za dodelu četiri nacionalne frekvencije za televizijsko emitovanje. Iz konkursa je isključena peta – slobodna frekvencija, koja je nekada pripadala TV Avala.

BONUS VIDEO Zašto je TV Pink otporna na kazne i sankcije 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare