Nastavljeni radovi na vili na Vračaru i pored rešenja o zatvaranju gradilišta

Društvo 23. sep. 202108:46
Podeli:
Objekat na vracaru
foto: udruznje topolska, udruzenje za ulepsavanje vracara i udrzenje za ulepsavanje krunskog venca

Udruženja građana iz beogradske opštine Vračar saopštila su da su radovi na vili u Topolskoj ulici nastavljeni i pored rešenja inspekcije kojim se nalaže zatvaranje gradilišta.

Udruženja Topolska, Društvo za ulepšavanje Vračara i Društvo za uređenje i ulepšavanje Krunskog venca, koja se protive „investitorskom urbanizmu“, najavili su podnošenje krivičnih prijava protiv sekretara i podsekretara iz Sekretarijata za inspekcijske poslove, Sonje Božović i Milana Ljune, i investitora.

„Inspekciju smo zvali i ceo dan nisu izašli na teren. Zvali smo i policiju i oni su došli i na gradilištu su im pokazali neki papir po kome navodno imaju pravo da budu tu, da bi vratili sve u predjašnje stanje. Međutim, problem je što inspekcija osim rešenja za zatvaranje gradilišta nije izdala rešenje za rušenje delova koji su preko gabarita“, dodaje se u saopštenju.

Tri vračarska udruženja najavljuju za subotu radikalizaciju protesta i blokadu ulice Maksima Gorkog.

Udruženja su prošle nedelje objavila da investitor na vili iz 1928. godine u Topolskoj 19, koja je pod zaštitom države, započeo izgradnju novog sprata, iako na to nema pravo.

Bonus video – Trenutak urušavanja zgrade u Vidovdanskoj

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar