U vikend izdanju novina "Nova" pročitajte: Šta stoji u poslednjoj verziji francusko-nemačkog sporazuma o Kosovu; novinarka Nataša Miljković u intervjuu poručuje: "Ubijanje nezavisnih medija smatram zločinačkim poduhvatom"; Remasterizovana verzija "Titanika" uskoro stiže u bioskope.....

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je u Skupštini Srbije o pregovorima sa Prištinom na posebnoj sednici posvećenoj Kosovu i Metohiji. Iako su svi opozicioni poslanici zahtevali od predsednika Srbije da im dostavi nemačko-francuski sporazum na uvid, kako bi mogli da diskutuju s njim o eventualnim rešenjima, Vučić je to odbio tvrdeći da nema odobrenje da to učini. „Nova“ objavljuje poslednju verziju francusko-nemačkog sporazuma, koji je u međuvremenu postao evropski predlog za Kosovo.

Ne jenjavaju strasti u parlamentu u raspravi o izveštaju i pregovorima Beograda i Prištine: Zbog kritika o Kosovu, predsednik opoziciji poručivao da su špijuni.

Nakon haosa, verbalnog i fizičkog incidenta, koji je obeležio sednicu u četvrtak, u petak dosta mirnije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo je govorio o Kosovu, poslanici vlasti branili šefa države, a opozicioni poslanici kritikovali rad aktuelnog rukovodstva. Na sednici nisu bili poslanici Narodne stranke, koju su ranije odlučili da ne dođu na sednicu, a zasedanje je obeležio govor poslanika Demokratske stranke Srđana Milivojevića, verbalna rasprava na relaciji Vučić – Ćuta Jovanović, ali i niz komentara predsednika Vučića.

Nataša Miljković, urednica i voditeljka „Novog dana“ na N1: Skupština za mene nije ogledalo ovog naroda.

„Uloga nezavisnih medija krucijalna je u opstanku zdravog razuma jednog društva. Na njegovom ubijanju se temeljno radi i to smatram udruženim zločinačkim poduhvatom“, ocenjuje Miljković.

Šapić potvrdio da se „Vrt dobre nade“ izmešta sa Kalemegdana na Adu safari: Zoo-vrt treba da se seli, ali je lokacija pogrešna.

Seći ogroman broj stabala, graditi novu infrastrukturu koju novi zoo-vrt traži, organizovati kanalizacione odvode i prečišćivačke pogone, znači dodatno uništavanje Ade Ciganlije, kaže Vladimir Pajić iz PSG.

Nakon četvrt veka, u bioskope stiže remasterizovana verzija fenomen „Titanik“ : Spektakl, film nostalgija ili blokbaster šećerlema.

Ovo ostvaranje je svojevremeno preokrenulo percepciju kinematografije prvenstveno zbog fantastičnih tehničkih efekata i oborilo rekorde u bioskopima, na šta se i sada računa.

Šampion i viceprvak Srbije u Ligi šampiona, a šta donose ostala mesta: Trofej Kupa ili treće mesto važniji nego ikad.

Od samostalnosti Srbije se nije dogodilo da će treće mesto u Superligi vredeti kao ove sezone.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

BONUS VIDEO: Na šta liči ono što smo videli u parlamentu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar