Foto: Dragan Mujan/Nova.rs/Printscreen/Twitter/Pokret ujed. fantoma

Na snimku koji je na Tviteru objavio Pokret ujedinjenih fantoma, zabeleženo je prokišnjavanje nedavno rekonstruisane zgrade JP "Srbijagas" u Novom Sadu. Isti pokret je naveo da je rekonstrukcija ovog objekta koštala 15 miliona evra.

Na objavljenom snimku vide se mlazevi vode koji se slivaju, kao i potoci koji teku hodnicima ovog preduzeća u Novom Sadu.

Iz Pokreta ujedinjenih fantoma tvrde da je izvođač radova na rekonstrukciji zgrade Bobar Beška, koji je taj posao dobio bez tendera, kao i da su pokrenute određene istražne radnje.

Informacija o prokišnjavanju zgrade „Srbijagas“, stiže u trentuku kada je na osnovu informacija dostupnih u Agenciji za sprečavanje korupcije, zabeleženo da Dušan Bajatović, direktor ovog preduzeća ima mesečna primanje od skoro četiri miliona dinara.

PROČITAJTE JOŠ

Pored redovnih primanja od četiri miliona, Agenciji za borbu protiv korupcije Bajatović je prijavio i jednokratna primanja u vrednosti od 23 miliona dinara (195.000 evra), i to na osnovu bonusa koji je 2021. ostvario u podzemnom skladištu gasa Banatski Dvor i Gastransu Novi Sad, kao i povraćaja više uplaćenog doprinosa za PIO u vrednosti od čak 11 miliona dinara.

Bajatović dobija povraćaj doprinosa jer njegove plate drastično prevazilaze maksimalnu osnovicu za obračun doprinosa, tako da mu država „višak“ uredno vraća.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare