Novi Pazar reka Raška otpad Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

Na Fejsbuk profilu neformalne grupe građana "Eko straža" objavljen je snimak iz Novog Pazara na kom se vidi kako radnik angažovan na uređenju gradskog keja, sav šut kolicima istovara u reku.

Na priloženom snimku vidi se radnik koji odvozi kolica do mosta, a nakon toga sav prethodno utovareni šut prosipa u reku.

Uznemireni i besni građani ostavljaju komentare ispod objave nazivajući ovo „ljudskim bezobrazlukom“.

„To je to. Neandertalci svuda. I zbog njih mi stradamo“, glasi jedan od komentara.

Kako prenosi portal Danas, radove na uklanjanju javnog toaleta i uređenja tog dela toka Raške izvodi kompanija “Delić izgradnja”, koja je ponudom od 30,5 miliona dinara pobedila na tenderu lokalne samouprave.

Inače, u tenderskoj dokumentaciji se izričito navodi da se sav šut nastao rušenjem i izvođenjem radova mora odvoditi na desetak kilometara udaljenu deponiju.

Projektom uređenja obala Raške u centru Novog Pazara predviđeno je rušenje javnog toaleta, koji godinama nije bio u funkciji, a potom i da se obale Raške preurede u vidu tribina, prekrivenih granitnim i behaton pločama.

Planirana je i sadnja 10 katalpi, sejanje 18 kvadrata trave, postavljanje žardinjera za cveće, ograde, korpi za otpatke i zamena postojećeg osvetljenja LED rasvetom.

Radovi bi trebalo da traju 90 dana.

***

BONUS VIDEO: Problem otpadnih voda u Srbiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram