Video snimak koji je jutros osvanuo na FB stranici Užice-Oglasna tabla, zaprepastio je Užičane. Naime, grupa mladića je tokom noći, u redu, jedan za drugim urinirala na javnu česmu u centru grada na Slanuši.

Na snimku se vidi kako mladići, stoje u redu i jadan za drugim mokri na česmu, koja, pored što je javna česma jeste i spomenik kulture. Snimak je izazvao veliki broj komentara u kojima se izražava pre svega razočaranje u mladost i generacije koje tumaraju u realnom životu ali i nedostatak kućnog osnovnog vaspitanja:

„Ono što naučiš u kući, to ćeš poneti i na ulicu…“

„Strasno. Bruka i sramota. I ovo ce sutra da vaspita dete? Ovo? Sto je i samo nevaspitano bahato i bezobrazno. Ovo treba lepo uhapsiti pa krpu u ruke i kofu a krpu malu, onako 20 cm pa da ribaju i spomenik i oko njega. Uzas”

“Motika i njiva, lopata i cement… Pa da vidimo šta će onda da rade i kako će da se ponašaju”.

“Još da obiju trafiku i smesi im se blistava politička karijera!”

“Trgovacko zanatska OMLADINA gradila da bi ova MALOGRADJANSKA BEZOBRAZNA imala gde da se “ zabavlja“ Roditelji neka vam je na cast!”….samo su neki od komentara

Inače Spomen česma Trgovačko-zanatlijskog esnafa, zadužbina je Trgovačko-zanatske omladine grada Užica. Uz materijalnu pomoć zanatlijskog udruženja i drugih esnafa podignuta je 1896.godine na užičkoj Žitnoj pijaci a na sadašnjoj lokaciji nalazi se od 1984.godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare